Directori d'Empreses Canal de Vídeo
Torna

Un MAC virtual amb més d'una quinzena de propostes

L'edició de 2020 té mirada local i un marcat perfil tècnic 30/09/2020

Quan queda un mes i mig per a la seva celebració, el MAC 2020 presenta una primera versió del programa de la seva edició més atípica.

El d'enguany serà un certamen majoritàriament no presencial i en el qual totes les sessions es podran seguir en directe en streaming. En paral·lel, també s'oferiran continguts exclusius a través del canal de vídeo del MAC.

Aquest nou enfocament -forçat, en part, per la situació sociosanitària que estem vivint- ha de permetre que els continguts siguin més accessibles i obre perspectives que el MAC tingui una major projecció i entre una audiència també més diversa.

El programa del MAC 2020 està realitzat per la Comissió de Continguts, integrada pel Clúster Audiovisual de Catalunya, el Mercat Audiovisual de Catalunya, l'Observatori de la Ràdio a Catalunya i la Xarxa Audiovisual Local.

Dedica molta atenció als aspectes tècnics, des de la perspectiva de la comunicació de proximitat i amb sessions que cerquen la transversalitat entre el món de la ràdio i de la televisió. Des del desplegament de la tecnologia 5G fins a l’anàlisi dels nous models de producció i gestió.

L’oferta s’articula a través de tres grans blocs temàtics:

- Un programa adreçat al futur dels mitjans locals i el seu context en l'era post-COVID. Entre altres aspectes es presentaran les conclusions d'un estudi d'impacte de la televisió local realitzat per Blanquera-Universitat Ramon Llull.

- El programa Daily News Podcast, que donarà a conèixer totes les potencialitats del món del podcast en l'àmbit dels mitjans locals i de la comunicació de proximitat.

- Un programa de sessions de caràcter tècnic, que tractarà qüestions com l'operativitat a distància, els altaveus intel·ligents o la creixent desmaterialització dels estudis de ràdio i televisió.

Finalment, el MAC també acollirà la presentació d'un projecte il·lusionant i motivador: la creació d'una xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans, impulsat pel col·lectiu COMSOC de comunicació social.

Podeu descarregar el preprograma més detallat, clicant en aquest enllaç (català).

Podeis descargar el preprograma más detallado, clicando en este enlace (castellano).

Activitats paral·leles i premis

El programa central es complementa amb algunes activitats paral·leles, com ara una conversa entre el Premi Nacional de Fotografia Joan Fontcuberta i l'artista visual Daniel G. Andújar, en el marc d'un conveni de col·laboració entre el MAC i el Festival Panoràmic. O el ja tradicional taller intensiu de narrativa transmèdia impartit pel creatiu i productor de continguts transmèdia Daniel Resnich, que aquest any serà virtual.

Quan el MAC finalitzi es donarà pas a la retransmissió de l'acte de lliurament dels reactivats Premis de Comunicació Local, que recullen l'esperit d'una convocatòria anterior de la Diputació de Barcelona i que es va mantenir durant 32 edicions, fins al 2012.
 
La nova iniciativa contempla tres categories (mitjans, continguts audiovisuals i reconeixement professional) i té com a objectiu reconèixer les millor iniciatives de l'espai informatiu i comunicatiu de Catalunya. 
Us recordem que la convocatòria encara és oberta i podeu presentar les vostres candidatures fins el 9 d'octubre.

La 21a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya se celebrarà el dimecres 11 de novembre a la seva seu habitual, el complex Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers i també a través de tots els dispositius connectats a www.audiovisualmac.cat.

Per segon any consecutiu la companyia Lang tornarà a ser el proveïdor tècnic oficial del certamen.