Directori d'Empreses Canal de V├şdeo
Torna

Daniel G. And˙jar al MAC 2020

El MAC i el festival PanorÓmic coprodueixen el nou projecte de l'artista visual, te˛ric i activista de la xarxa, titolat "CÓpsula de confort" 01/09/2020

El Mercat Audiovisual de Catalunya coprodueix el darrer projecte de l’artista alacantí Daniel G. Andújar, en el marc d’una col·laboració entre el MAC i el festival Panoràmic, dedicat al cinema, la fotografia i les arts visuals.

El projecte es titula Càpsula de confort, adopta la forma d’un muntatge audiovisual i s’inspira i ha estat realitzat durant el període confinament provocat per la pandèmia mundial.

Es presentarà a partir del dijous 15 d’octubre a la nau de Dents de Serra, a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, seu principal del festival. L’endemà, el divendres 16 d’octubre, Daniel G. Andújar serà el protagonista d’una conversa al voltant de la seva obra.

El festival Panoràmic arriba enguany a la quarta edició, dedicada temàticament al concepte d’extemitat, l’exploració del llindar difús en el qual la intimitat perd el seu caràcter privat per esdevenir pública.

Hiperconnectivitat i control

Càpsula de confort és una mostra de la desestabilització de la societat a partir dels esdeveniments recents i de l’aïllament a causa de les limitacions de moviment. Mostra la hiperconnectivitat de les nostres càpsules de confort constantment controlades, després de la suspensió del funcionament habitual de les condicions de vida i de treball de moltes persones, cosa que ens ha convertit en veritables cobais humans.

Habitem un laboratori immens que genera dades sobre els fonaments de la nostra civilització, la nostra ideologia, els nostres objectes, la filosofia, l’ètica, l’economia, la psicologia, la ciència i l’art. La vida al laboratori és una privació de llibertat i una insidiosa acceptació de seguretat on, gràcies a una vigilància constant i omnipresent, ens sentim segurs.

Qualsevol mostra d’insubordinació o, fins i tot, la simple desviació respecte a les normes establertes poden ser denunciades i podem ser condemnats a l’expulsió o la deportació.

L'artista

Daniel García Andújar (Almoradí, 1966) és un artista visual dels mitjans, teòric i activista de la xarxa que viu i treballa a Barcelona. 

Vicepresident primer de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC), és un dels principals exponents del Net.art. Fundador de la corporació fictícia Technologies To The People i membre d’irational.org. És director de nombrosos projectes a internet i ha dirigit molts tallers per a artistes i col·lectius socials en diversos països. 

Va ser el representant del Pavelló Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia 2009 i participant a Documenta14 a Atenes i Kassel.

La seva obra es troba en importants col·leccions públiques i privades, incloent-hi la col·lecció Nacional del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia.

El seu treball gira al voltant de les qüestions de la democràcia i desigualtat en la societat d'informació utilitzant les noves tecnologies de comunicació. Les seves obres sempre reflexionen sobre els problemes causats per l'ús de les tecnologies.