Directori d'Empreses Canal de Vídeo
Torna

Tornen els premis de comunicació local

La XAL recupera aquests guardons, que es lliuraran en el el marc del MAC 10/02/2020

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Granollers i la col·laboració del Mercat Audiovisual de Catalunya, l'Observatori de la Ràdio a Catalunya i Roca Umbert Fàbrica de les Arts. L'acte de lliurament dels Premis serà la cloenda de l'edició d'enguany del MAC, que se celebrarà a Granollers el 10 de juny i que es podrà seguir en directe a partir de les 19h per les ràdios i televisions locals.
 
Les Bases que regiran la nova convocatòria es recullen al web premiscomunicaciolocal.cat i contemplen 7 premis dividits en tres categories: mitjans, continguts audiovisuals i reconeixement professional. El període recepció de candidatures s'obrirà properament i finalitzarà el 30 d'abril. En conjunt, la dotació econòmica dels Premis és de 12.000 €.
 
En opinió de Lluís Garriga, conseller delegat de la XAL, aquests nous Premis "es caracteritzen per la voluntat de recuperar un esperit, però amb la mirada posada al segle XXI. És una aposta que crec que val la pena i que ha de tenir continuïtat en els propers anys."
 
Pel director del MAC, Josep Maria Codina, els Premis representen un element "que contribuirà a posicionar i redimensionar aquesta trobada professional amb més de vint anys de trajectòria, que sempre s'ha caracteritzat per estimular el talent i la producció de proximitat."

Tres dècades de Premis com antecedent

Els Premis de Comunicació Local van néixer per reconèixer la tasca de les publicacions locals i comarcals de Catalunya, ràdios municipals, televisions locals, publicacions municipals i mitjans de comunicació digitals locals i municipals. Els guardons es van lliurar durant 32 edicions i es van convocar per darrera vegada el 2012.
 
Ara es recull aquella tradició -circumscrita a l'àmbit audiovisual- per continuar contribuint a l'enriquiment del panorama general informatiu i comunicatiu local de Catalunya.
 
La presentació s'ha fet en el marc de l'Infolocal, la jornada de treball de les televisions i ràdios afiliades a la XAL que s'ha celebrat a l'Edifici MediaTIC de Barcelona.

En aquest fòrum també s'ha anunciat que durant el MAC es farà la presentació pública del Pla Estratègic de la Xarxa 2020-24 -que s'elaborarà durant els mesos vinents-, així com els nous projectes que conformaran l'oferta futura de la Xarxa.