Directori d'Empreses Canal de Vídeo

Ràdio esportiva, podcast, tecnologia i comunicació en l'era post-COVID, al MAC 2020

28/10/2020

Algunes de les grans veus de la ràdio esportiva a Catalunya estaran presents al MAC 2020, per debatre com ha de ser el futur del seu ofici.

Seran Ricard Torquemada i Sònia Gelmà, periodistes de Catalunya RàdioJoan Maria Pou de RAC1Danae Boronat, periodista de Movistar+, i els tertulians Ramón Besa, de la SER, i Manel Vidal-Boix, del programa La Sotana. Tots ells moderats per Òscar Herreros, productor executiu del programa En joc de la Xarxa.

La comunicació en l'era post-COVID

De manera ineludible el panorama comunicatiu en l'era post-COVID estarà molt present al MAC. Des de Londres, una gran experta, Maria Rua Aguete, abordarà les tendències globals en els mitjans audiovisuals, especialment les ràdios i televisions de proximitat.

Per la seva banda, Lluís Garriga, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, desgranarà les conclusions del Pla Estratègic de la XAL pels propers anys.

La XAL també presentarà els resultats d’un estudi de les audiències de la televisió de proximitat, abans i després de la pandèmia, elaborat per Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

El podcast, un protagonista destacat

El món del podcast, cada cop més emergent, serà el gran protagonista del programa articulat des de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB) i el Clúster Audiovisual de Catalunya. Ponents de gran nivell, com Eduardo Suárez, de l’agència Reuters, defensaran el podcast com una eina estratègica per a la informació local.

Sessions tècniques

El programa dedica especial atenció als aspectes tècnics, a través de sessions específiques. Eduard Martín, director del Programa 5G de Mobile World Capital Barcelona, reflexionarà sobre l’impacte d’aquesta tecnologia en el sector audiovisual.

També es parlarà de continguts per altaveus intel·ligents, amb especialistes en tecnologia de reconeixement de veu i tècnics del projecte Alexa de la CCMA, i de dos fenòmens creixents: la progressiva desmaterialització dels estudis de ràdio i televisió, amb una producció basada en el núvol, així com els controls remots per operar ràdio i televisió a distància. Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa Popap de Catalunya Ràdio exercirà com a moderadora d’aquesta taula.

Ràdios escolars: teixint xarxa

El MAC 2020 també serà l’escenari d’una experiència il·lusionant: el projecte de la xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans. A hores d'ara més de mig centenar de ràdios escolars, locals i comunitàries ja en formen part, amb l’objectiu de promoure l'aprenentatge i potenciar les veus dels infants i joves.

Fira MAC virtual

En paral·lel, el MAC desplega enguany una sèrie de sessions preenregistrades per a empreses que es posaran online l’11 de novembre, encetant una línia de continguts exclusius que tindrà continuïtat durant tot l’any. És un intent de desestacionalitzar el MAC i apropar-lo encara més a l’actualitat del moment.

L’àmbit empresarial de Fira MAC s’ha reinventat, amb noves fórmules de participació i una apertura a organitzacions professionals, entitats, mitjans de comunicació i centres de formació. Malgrat el context econòmic, quaranta empreses mostraran la seva activitat, amb una representació de companyies de la resta de l'estat i 7 firmes del continent, de països com França, Dinamarca i Països Baixos.

Lliurament dels Premis de Comunicació Local

El MAC es clourà acollint l’acte de lliurament dels Premis de Comunicació Local, que també serà retransmès a través del senyal de la Xarxa. Les Bases d’aquesta convocatòria recuperada i renovada contemplen set reconeixements, dividits en tres categories: Mitjans, Continguts audiovisuals i Reconeixement professional.

En l’àmbit de premis, el certamen també acull enguany la vuitena edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia -una aposta pionera del MAC- i la tercera edició del Premi MAC-Fantàstik Granollers.

Activitats paral·leles

Pel que fa a les activitats paral·leles, el MAC ofereix una nova edició del taller intensiu de narrativa transmèdia, aquest cop virtual, i ofereix una interessant conversa entre  Joan Fontcuberta, Premi Nacional de Fotografía 1998 i l’artista visual Daniel G. Andújar, en relació al projecte audiovisual Càpsula de confort, coproduit entre el MAC i el festival Panoràmic.

Publicació digital

Els continguts del MAC tenen un reflex en l’habitual publicació que l’acompanya, que aquest any tindrà un format únicament digital. Tanmateix, s’enriqueix amb gairebé una quarentena d’opinions convidades molt rellevants, amb l’objectiu de fer una anàlisi actual del sector audiovisual, des de múltiples perspectives professionals.

 

Consulta el programa complet del MAC 2020 clicant aquí o descarregant els fitxers adjunts.

+ Info

S'amplia el termini d'inscripció a Fira MAC

La nova data límit és diumenge 18 d'octubre 08/10/2020

Fira MAC amplia el termini per a reservar les modalitats de participació d'enguany, que inclouen diverses opcions gratuïtes.

+ Info

Un MAC virtual amb més d'una quinzena de propostes

L'edició de 2020 té mirada local i un marcat perfil tècnic 30/09/2020

El MAC 2020 ha preparat una quinzena de propostes que es podran seguir a distància des del web, amb continguts en directe i preenregistrats. Enguany, els aspectes tècnics i l'àmbit local tindran un paper protagonista.

+ Info

Nova edició del Mercat de Nous Professionals

El Clúster Audiovisual de Catalunya i Barcelona Activa organitzen una nova trobada per facilitar el contacte entre empreses i candidats 28/09/2020

El Clúster Audiovisual de Catalunya i Barcelona Activa organitzen una nova edició del Mercat de Nous Professionals, una trobada per facilitar el contacte entre empreses i candidats

+ Info

Un MAC virtual i amb més projecció

La participació a Fira MAC serà gratuïta 18/09/2020

Per primera vegada en la seva història, el Mercat Audiovisual de Catalunya tindrà una edició majoritàriament no presencial, adaptada a les circumstàncies actuals. Se celebrarà el dimecres 11 de novembre, amb continguts en directe i també preenregistrats que podran seguir-se a distància.

+ Info

Daniel G. Andújar al MAC 2020

El MAC i el festival Panoràmic coprodueixen el nou projecte de l'artista visual, teòric i activista de la xarxa, titolat "Càpsula de confort" 01/09/2020

"Càpsula de confort" es presentarà en el Festival Panoràmic i també es podrà veure en el MAC 2020.

+ Info

El MAC s'ajorna i se celebrarà l'11 de novembre

El Mercat Audiovisual de Catalunya vol esdevenir punt de retrobament del sector audiovisual després de la crisi sanitària 17/04/2020

L'organització del MAC ha decidit posposar la seva celebració al dimecres 11 de novembre, per tal de fer el millor certamen possible, amb les màximes garanties de seguretat.

+ Info

El MAC, altaveu de les iniciatives de suport a l'audiovisual

El web inclou una nova secció que anirà recollint els recursos i ajudes al sector 01/04/2020

El MAC posa en marxa una nova secció al web, on s'aniran recollint totes aquelles iniciatives orientades a minimitzar els efectes de la Covid-19.

+ Info

Tornen els premis de comunicació local

La XAL recupera aquests guardons, que es lliuraran en el el marc del MAC 10/02/2020

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) reactiva els Premis de Comunicació Local en les categories audiovisuals.

+ Info

Els premis transmèdia més joves

Les relacions interpersonals dins d’un grup centren argumentalment els dos projectes premiats 09/01/2020

El primer premi és per a "Pis compartit" de Roger Grau i María Medinilla i el projecte finalista és "Orgull Camp" de Pep Jové i Aïda Torrent,

+ Info

S’amplia el termini del 7è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia

El premi pel projecte guanyador està dotat amb 2.000 euros 04/10/2019

El 7è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia, organitzat pel Mercat Audiovisual de Catalunya i Guionistes Associats de Catalunya  amplia el termini de recepció fins al diumenge 13 d’octubre.

+ Info

Reflexions generals i sessions específiques

El MAC debat sobre el futur del món audiovisual i dóna eines als professionals 13/06/2019

La 20a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) ha deixat reflexions generals sobre el futur i l'evolució del món audiovisual i ha ofert sessions específiques als professionals que han assistit a l'edició d'enguany.

+ Info

Què diuen els ponents sobre les sessions que faran?

Recollim algunes de les opinions dels experts que parlaran al MAC 2019 11/06/2019

Més de 30 sessions amb una setantena d'experts. Aquestes són les xifres amb les que treballa el MAC dels 20 anys. Tenim el programa amb els títols de les ponències i tenim un resum dels temes que es tractaran al catàleg, però quines són les opinions dels ponents sobre els temes que planteja el MAC? Hem fet una selecció de les idees dels experts perquè arribeu al MAC amb esquema mental del que s'hi dirà.

+ Info

Les interioritats de Les de l’hoquei, Merlí i Benvinguts a la família, al MAC 2019

L'aposta per la ficció inclou tallers transmèdia, concursos i activitats al Cinema Edison 05/06/2019

Les sèries catalanes de més èxit del moment seran presents al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) que tindrà lloc el proper 12 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers). Ho faran de la mà d’alguns dels seus guionistes que parlaran sobre si l’auge de les plataformes ha millorat la posició? dels guionistes i també sobre si els guionistes tenen la rellevància merescuda a l’hora de gestionar els projectes.