Directori d'Empreses Canal de Vídeo

El MAC mira al futur per intrepretar el present

El MAC va néixer originalment com el punt de trobada de tot el sector audiovisual de proximitat a Catalunya. Tant per la seva capacitat de generar negoci en l’àmbit tecnològic com pel foment de la producció i l'intercanvi de continguts.

Gairebé vint anys després, aquesta cita anual ha evolucionat fins a esdevenir una plataforma de reflexió en l’àmbit de la comunicació de proximitat.

El públic professional, a més d’assistir a les ponències i presentacions, pot visitar els espais expositius de Fira MAC i conèixer les principals novetats tecnològiques.

Un dels àmbits destacats és l’Speech Corner, un espai polivalent que acull sessions informatives i demostracions de productes i serveis en un format àgil i de curta durada.

En les darreres edicions, el programa també està dedicant especial atenció a les noves plataformes, eines i aplicatius del món digital. De la TV connectada a les aplicacions per a mòbil, dels videojocs a la realitat virtual i augmentada, del big data al fenomen dels youtubers i influenciadors. L’objectiu és el de continuar analitzant com aquesta eclosió digital està configurant nous models comunicatius i de negoci.

En el marc del MAC també es lliuren els Premis MAC, que al llarg dels anys ha incorporat diverses convocatòries amb l'objectiu d'incentivar la producció, la qualitat i la innovació.

En aquest sentit, el 2012 el MAC va fer una aposta pionera per un nou format narratiu a través del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia que encara avui es manté com una convocatòria de referència.

El MAC arriba puntual, cada mes de juny, i actualment té la seva seu a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Ocupa més de 2.000 metres quadrats d’aquesta antiga fàbrica tèxtil reconvertida en un espai cultural multidisciplinari i centre de producció al servei dels processos creatius, la formació artística i el diàleg entre les arts, amb una especial cooperació amb la indústria audiovisual.

El certamen és possible gràcies a la contribució de l’Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona -a través de la Xarxa Audiovisual Local- i la Generalitat de Catalunya.

Des de fa 19 anys, el MAC mira al futur per interpretar el nostre present.