Directori d'Empreses Canal de Vídeo
Torna

Privacidad en la era del big data

12/06/2017

Privacitat en l'era del big data

Quina ètica cal aplicar a Internet? I en l’anàlisi de les dades massives? Com aprofitar els avanços tecnològics en matèria de coneixement sense vulnerar el dret a la privacitat de la persona? Saps que les teves dades tenen un preu incalculable? Serveixen per prendre millors decisions a nivell de governança, de salut i de seguretat o són noves formes de control social?


Fins ara hem estat desenvolupant tecnologia perquè teníem els coneixements i els recursos, però quins límits hem d’establir? Gestionar la privacitat 2.0 en l’era de les dades massives és la porta als drets civils del segle XXI. És un terreny de joc nou que cal explorar, delimitar i crear normes sensates que ens serveixin per potenciar les oportunitats i minimitzar-ne els riscos. Defensar un Internet obert i descentralitzat és una manera millor de protegir les nostres dades.

Ens ho explicarà la ponent Marilín Gonzalo, periodista especialitzada en mitjans digitals i tecnologia i cap de producte de Vozpópuli, en una sessió presentada per Jordi Bernabeu, psicòleg i educador.

Dia 14, 18 h, al Plató, del Centre Audiovisual de Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers)

Marilín Gonzalo

Llicenciada en Comunicació Social i Periodisme. Amb experiència en ràdio, televisió i premsa tradicional, es va anar especialitzant en continguts a Internet.
Actualment és cap de producte a Vozpópuli, després d’haver fet aquesta tasca a eldiario.es. Escriu el blog marilink.net des del 2004 i ha format part de diversos projectes relacionats amb el periodisme digital, la informació i la tecnologia a Espanya, l’Argentina i a d’altres països.
Després de 15 anys explorant Internet i les seves cultures, li interessa el futur de la xarxa, li preocupen les bretxes existents i li entusiasmen les possibilitats que ofereix com a espai de llibertat, coneixement i creació.

 

DADES
Ponent: Marilín Gonzalo (periodista especialitzada en mitjans digitals i tecnologia cap de producte de Vozpópuli)
Presentador: Jordi Bernabeu (psicòleg i educador)

DIA 14, 18 h - Al Plató del Centre Audiovisual de Roca Umbert Fàbrica de les Arts