Directori d'Empreses Canal de Vídeo

Premi GAC-MAC 2015

La convocatòria del 3r Concurs de Projectes Transmèdia s'amplia fins l'11 de setembre! No perdis l'oportunitat i presenta el teu treball!

Després de l’èxit de les convocatòries anteriors, Guionistes Associats de Catalunya i el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) convoquen la tercera edició del Concurs de Projectes Transmèdia, amb la col·laboració de la plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL, el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i TV3, que promocionarà el concurs al seu web i difondrà el nom dels guanyadors.

El concurs va obrir la convocatòria el mateix dia del Mercat Audiovisual de Catalunya, el 3 de juny, a Roca Umbert de Granollers. Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix d’una manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l’espectador, que podrà submergir-se en les diferents plataformes, participar-hi i cocrear el contingut.

El concurs va adreçat, per tant, a guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors d’històries del món audiovisual, que tindran l’oportunitat de protagonitzar un canvi en la manera de crear històries interconnectades dins la cultura de la convergència.

El jurat seleccionarà tres finalistes, entre els quals s’escollirà un primer premi al millor guió transmèdia, dotat amb 2.000 €. Així mateix, la plataforma MiLAB, de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL, desenvoluparà el dossier de producció d'un dels projectes finalistes, i el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB premiarà els finalistes amb la matrícula i la inscripció gratuïtes de dues places per a un seminari del Màster.

Daniel Resnich, vocal de la Junta del GAC i coordinador dels Premis Projectes Transmèdia, va ser l’encarregat de presentar la convocatòria durant el MAC, on també es van presentar dos dels finalistes de la darrera edició: Mironins i Barcelona Roman Steampunk. Van intervenir en l'acte Marçal Cebrián, president de Guionistes Associats de Catalunya (GAC), i altres membres dels equips premiats.

El dia del MAC, a banda de presentar les bases del Concurs, Daniel Resnich va oferir també una sessió prèvia sota el títol Maridatge de dramatúrgia i finançament de projectes transmèdia, una reflexió sobre les darreres novetats i la situació actual del transmèdia, que dedicarà especial atenció a la recerca de finançament, a la convivència de finançament públic i privat i a les fórmules per incorporar les marques als projectes. 

Els treballs es podran presentar finsdivendres, 11 de setembre.

Entrevista a Daniel Resnich, coordinador del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia 

Bases del concurs i inscripcions al document adjunt.