Directori d'Empreses Canal de Vídeo

Presentació i projecció del documental C-17 (Antiga Nacional 152)

A les 19 h, a l'Espai 1 del Mercat Audiovisual de Catalunya

Presentació i projecció del documental C-17 (Antiga Nacional 152), fruit de la col·laboració entre Granollers Audiovisual i la productora Catalana de Televisió Local.

L’autovia C-17, que uneix Barcelona i Ripoll, és l’element que cohesiona aquest relat coral.

Més enllà del seu ús evident com a nexe d’unió entre dos punts, les carreteres estableixen un diàleg intens amb el territori que travessen. Es tracta d’un diàleg que va més enllà de la mobilitat i que abasta la història, l’ecologia o la memòria col·lectiva.

A banda i banda de la cinta d’asfalt, tot d’històries quotidianes han passat (i estan passant) i construeixen un relat propi i intransferible. Al volant d’un vehicle, concentrats en la conducció, mirem sense parar gens d’atenció a la vida que gira al voltant d’un carretera. Quan aquesta quotidianitat es tradueix en imatges, els fets i la gent descrits semblen insòlits.

C-17 (Antiga Nacional 152) parla dels orígens romans de les vies catalanes, de pastors transhumants que les han anat traçant amb els ramats, d’animals atropellats i de passos de fauna, dels pous i dels traginers que portaven gel a Barcelona des del Vallès Oriental, del marquès de Castellflorite, l’impulsor de la coneguda com a autovia de l’Ametlla, del lobby d’alcaldes de la C-17 i del segrestador que va alliberar la farmacèutica Maria Àngels Feliu en una benzinera de Lliçà d’Amunt.

Tots els testimonis contribueixen a una història coral amb la intenció de demostrar que la C-17 és “bastant més que una cinta per la qual passen cotxes i camions”, segons paraules d’una de les protagonistes del documental.

 

EQUIP TÈCNIC

Guió i direcció: Jesús Medina

Realització: Jordi Capel

Imatge: Martí Roviró

Producció: Granollers Audiovisual / Catalana de Televisió Local

 

FITXA ARTÍSTICA

Títol: C-17 (Antiga Nacional 152)

Gènere: documental

Durada: 55 minuts

Data producció: 2014/2015

Llengua: català

Format: original HDCam