El MAC dels 20 anys torna als orígens

Després de dues dècades de prospecció del sector, d’estímul a la producció, de presentacions de novetats tecnològiques i d’intercanvi d’idees i de continguts, el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) arriba amb orgull a la seva 20a edició.

Una edició d’aniversari que tindrà lloc el dimecres 12 de juny, en un format d’una jornada única però que es preveu intensa. Ho farà gràcies a l’organització de l’Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa Audiovisual Local, i la Generalitat de Catalunya i, per segon any consecutiu, en col·laboració amb l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, un organisme vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El MAC 2019 vol incidir de forma especial en el marc en el qual va néixer aquesta trobada professional: la comunicació de proximitat i el territori. El programa tornarà a comptar amb la presència de protagonistes molt rellevants del món de la ràdio i la televisió, proposarà diàlegs al voltant de qüestions d’interès i d’actualitat i acollirà alguna trobada sectorial que propiciï l’encontre de professionals. Com és habitual, el MAC 2019 tindrà un altre potent focus d’interès en la fira tecnològica i de serveis, Fira MAC.

Tot plegat es desplegarà a diversos espais del complex cultural i de creació Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona), amb una ocupació que supera els 2.000 m2.

Orígens

El MAC es va crear a Granollers l’any 1989, amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada pels operadors, productors i professionals de la indústria audiovisual catalana.

En les primeres edicions es va configurar com un aparador i un mercat d’intercanvi d’idees i de continguts. En èpoques més recents, i en un context ja digital, s’ha transformat en un fòrum amb capacitat de convocatòria i en el qual mesurar l’estat de salut del sector, alhora que també és l’escenari de la presentació de novetats tecnològiques, productes i serveis.