MÚs de vint anys de Mercat

 

El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) acaba de superar les dues dècades d’existència.

Vint anys de prospecció del sector, d’estímul a la producció, de presentacions de novetats tecnològiques i d’intercanvi d’idees i de continguts.

El MAC 2020 se celebrarà el dimecres 10 de juny, amb energies renovades. I, sobretot, gràcies a la creixent implicació dels seus ens organitzadors: l’Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa Audiovisual Local, i la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, també es reforça el paper de col·laboradors com el Clúster Audiovisual de Catalunya i, per tercer any consecutiu, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, un organisme vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La present edició tornarà a combinar l’anàlisi de la comunicació de proximitat i el territori amb reflexions del sector audiovisual des d’un àmbit més general. I sempre comptant amb la presència de noms propis molt destacats i professionals amb una trajectòria acreditada.

Com és habitual, el MAC 2020 tindrà un altre potent focus d’interès en la fira tecnològica i de serveis, Fira MAC.

Tot plegat es desplegarà en diversos espais del complex cultural i de creació Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona), amb una ocupació que supera els 2.000 m2.

Els seus orígens

El MAC es va crear a Granollers l’any 1989, amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada pels operadors, productors i professionals de la indústria audiovisual catalana.

En les primeres edicions es va configurar com un aparador i un mercat d’intercanvi d’idees i de continguts. En èpoques més recents, i en un context ja digital, s’ha transformat en un fòrum amb capacitat de convocatòria i en el qual mesurar l’estat de salut del sector, alhora que també és l’escenari de la presentació de novetats tecnològiques, productes i serveis.