Premis de Comunicaci├│ Local
Iniciatives de suport al sector audiovisual

MÚs de vint anys de Mercat

 

El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) acaba de superar les dues dècades d’existència.

Vint anys de prospecció del sector, d’estímul a la producció, de presentacions de novetats tecnològiques i d’intercanvi d’idees i de continguts.

El MAC 2020 se celebrarà el dimecres 10 de juny, amb energies renovades. I, sobretot, gràcies a la creixent implicació dels seus ens organitzadors: l’Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa Audiovisual Local, i la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, també es reforça el paper de col·laboradors com el Clúster Audiovisual de Catalunya i, per tercer any consecutiu, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, un organisme vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La present edició tornarà a combinar l’anàlisi de la comunicació de proximitat i el territori amb reflexions del sector audiovisual des d’un àmbit més general. I sempre comptant amb la presència de noms propis molt destacats i professionals amb una trajectòria acreditada.

Com és habitual, el MAC 2020 tindrà un altre potent focus d’interès en la fira tecnològica i de serveis, Fira MAC.

Tot plegat es desplegarà en diversos espais del complex cultural i de creació Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona), amb una ocupació que supera els 2.000 m2.

Els seus orígens

El MAC es va crear a Granollers l’any 1989, amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada pels operadors, productors i professionals de la indústria audiovisual catalana.

En les primeres edicions es va configurar com un aparador i un mercat d’intercanvi d’idees i de continguts. En èpoques més recents, i en un context ja digital, s’ha transformat en un fòrum amb capacitat de convocatòria i en el qual mesurar l’estat de salut del sector, alhora que també és l’escenari de la presentació de novetats tecnològiques, productes i serveis.