OPEN MAC, una nit fantàstika

Fantàstik Granollers portarà al MAC quatre curts de gènere fantàstic

La Nau B1 es convertirà la nit de dimecres 6 de juny en una sala de cinema per acollir una nova edició de l’Open MAC, l’activitat més oberta de tot el Mercat Audiovisual de Catalunya. Una col·laboració amb l’entitat granollerina Fantàstik Granollers ha permés organitzar Una nit fantàstika, una activitat que projectarà quatre curtmetratges de cinema fantàstic multipremiats internacionalment a festivals especialitzats com el de Sitges o el de Brussel·les. Les projeccions aniran precedides d’una taula rodona que reflexionarà sobre el present i el futur d’aquest gènere cinematogràfic.  Hi participaran Caye Casas (dibuixant, guionista i director de cinema), Marc Martínez (director de cinema) i Moisés Tuñón (representant de la plataforma de distribució de llargmetratges i curtmetratges FestHome).

HYBRIDS DE FLORIAN BRAUCH (FRANÇA, 2017)

?Quan la fauna marina ha d’adaptar-se a la contaminació que l’envolta, les regles de supervivència canvien. Un prodigiós treball animat d’especulació fantàstica sobre la postnatura. Com serien les lleis de la supervivència en una vida marina evolucionada a partir de l’adaptació a la contaminació extrema? Premi al millor curtmetratge d’animació al Festival de Sitges 2017.

CENTRIFUGADO DE MIREIA NOGUERA (ESPANYA, 2017)

Un jove ajuda a una dona gran a pujar la bugada fins a casa seva. Un cop dins el pis, la dona no sembla disposada a deixar-lo marxar... Una peça guanyadora, entre d’altres, del Premi al Millor Curtmetratge al Festival de Terror de Molins de Rei i seleccionat pels certàmens Cinelebú (Xile) i Brussels Short Film Festival (Bèlgica).

R.I.P.  DE CAYE CASAS I ALBERT PINTÓ (ESPANYA, 2017)

En un poble de mala mort, una dona prepara el funeral del seu marit amb cura. El seu propòsit és que tot surti a la perfecció, ja que, per a ella, és molt important quedar bé amb els convidats. Premi al millor curtmetratge al Festival de Sitges 2017 i Millor premi del public a millor curt I millor guió al Festival de Cine Fantástico de Canarias.

R.I.P. Shortfilm (trailer) from Andreu Adam Rubiralta on Vimeo.

KOOKIE DE JUSTIN HARDING (CANADÀ, 2016)

La Bree és una nena imaginativa de 9 anys que lluita per captar l’atenció de la seva mare. Aquesta, farta de les constants mentides de la seva filla, decideix donar-li una lliçó. Quan descobreix que la Bree ha estat robant galetes, reemplaça el pot per un altre amb la forma d’un sinistre cap de pallasso i rep una visita aterridora.

Sobre l'Open MAC

Des de fa 18 anys el Mercat Audiovisual de Catalunya és el punt de trobada a Granollers de tots els professionals del sector de la comunicació de proximitat.
Una cita per fomentar la producció, l’intercanvi de continguts i la innovació i, alhora, un espai de reflexió sobre l’evolució del sector.

Com a complement del programa principal, l’Open MAC es proposa com un cicle d’activitats paral·leles, obert a tota la ciutadania.
El seu objectiu és el de presentar al públic en general un variat ventall de propostes relacionades amb l’audiovisual, considerat des d’un punt de vista ampli i divers.

L’Open MAC proposa cites en escenaris diversos i amb un criteri de programació que combina el rigor i l’amenitat.

Així, hi tenen cabuda les projeccions, les conferències, les manifestacions d’arts visuals i multimèdia i, en definitiva, tot allò que faci referència al món de la imatge i el so en la nova era digital.