Torna

20 anys de mercat

El certamen presenta uns nous premis, coincidint amb el vintè aniversari 21/12/2018

El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) celebrarà l’any vinent el seu vintè aniversari. Dues dècades de prospecció del sector, d’estímul a la producció, de presentacions de novetats tecnològiques i d’intercanvi d’idees i de continguts.

L’edició de l’aniversari tindrà lloc el dimecres 12 de juny, en un format d’una jornada única però que es preveu intensa. I ho farà gràcies a l’organització de l’Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa Audiovisual Local, i la Generalitat de Catalunya i, per segon any consecutiu, en col·laboració amb l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, un organisme vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Com serà el MAC 2019?
El MAC 2019 vol incidir de forma especial en el marc en el qual va néixer aquesta trobada professional: la comunicació de proximitat i el territori. El programa tornarà a comptar amb la presència de protagonistes molt rellevants del món de la ràdio i la televisió, proposarà diàlegs al voltant de qüestions d’interès i d’actualitat i acollirà alguna trobada sectorial que propiciï l’encontre de professionals. Com és habitual, el MAC 2019 tindrà un altre potent focus d’interès en la fira tecnològica i de serveis, Fira MAC.

Tot plegat es desplegarà a diversos espais del complex cultural i de creació Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona), amb una ocupació que supera els 2.000 m2.

Nous premis
Una de les principals novetats és la creació d’una nova categoria de Premis MAC que reconeixeran la tasca dels mitjans de proximitat en l’àmbit de la ràdio i la televisió.

Durant el primer trimestre de l’any es comunicaran les bases i s’obrirà el període de recepció de candidatures.

Aquests nous guardons s’afegeixen als que ja atorga el MAC: el Concurs de Guió de Projectes Transmèdia i el Premi MAC-Fantàstik Granollers.