Torna

Veus, formats i mirades en un MAC sense fronteres

DemÓ, la jornada Podcast IN/OUT centrada en la rÓdio analitzarÓ nous formats d'Óudio 06/06/2018

La 19a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya ja ha superat la seva primera jornada. 14 sessions i una quarantena de ponents han omplert la NAU B1 i el plató del Centre Audiovisual de Roca Umbert Fàbrica de les Arts parlant d'internacionalització, de noves narratives audiovisuals, de l'afectació política i econòmica actual en els continguts audiovisuals i de diferents maneres de combatre les Fake News, entre molts d'altres continguts.

LES SESSIONS MÉS DESTACADES EN UN COP D'ULL

Noves Narratives audiovisuals. Transformació Audiovisual en entorns digitals. 
Georgina Ferri, subdirectora de l'Ara:
"Un únic contingut s'ha de poder fer en format 360 graus per donar al lector diferents nivells de lectura perquè els mitjans de comunicació de masses estan despareixent. Hem de fer plataformes multimèdia" 
Medir Plandolit, editor digital d’informatius de TV3 i Catalunya Ràdio: 
"El consum està marcant els formats que realitzem" i "el vídeo està al centre de l’experiència dels nous formats”

Sector Audiovisual i Periodisme decent en temps d'incertesa. 
Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes. "Que un periodista cobri 6 euros l'hora no és que no s'acosti al sou mínim interprofessional, és absolutament impresentable".
Laia Altarriba, directora La Jornada"El perill és la immedietesa en què estem atrapades i com trenquem l'autocensura en temps de repressió"
Roser Mercadé, presidenta del Comitè d'Empresa del TV3: "El sector audiovisual promet, sempre que se'l cuidi".

Internacionalitzar-se, oportunitat per la teva empresa. Com fer-ho. Experiències, subvencions, ajuts i serveis. 
La sessió organitzada pel Clúster de l'Audiovisual de Catalunya anima als productors audiovisuals a internacionalitzar-se.
Francisco Vargas, director de l'Àrea Audiovisual de l'ICEC: "Cal parar i preparar un projecte d'internacionalització"
Miquel Rutllant, president del Clúster Audiovisual de Catalunya i director general del Grup Lavinia:"Va ser una experiència complicada, però ja som a 7 països".

Fake News, Fakebook i Faceveritat. 
Jordi Borràs reivindica el poder notarial del fotoperiodista per combatre les fake news, diu que "una imatge hauria d'anar acompanyada de mil paraules" i que "les fake news són una arma política" 
Josep Maria Ganyet apunta que també són armes "de destrucció i distracció massiva".
Miriam Hatibi creu que cal consumir diferents tipus de mitjans "per tenir més capacitat crítica i combatre lesfake news".

Demà, vine al PODCAST IN/OUT
La segona jornada del MAC se centrarà en la ràdio. Quatre sessions amb una trentena de ponents analitzaran els nous formats de l'àudio digital a nivell internacional, català i d'arreu de l'estat. VINE!