Torna

El MAC oferirà un taller gratuït de narratives transmèdia

El certamen també parlarà de les estratègies de promoció de les sèries que triomfen i presentarà la 6a edició del Concurs de Guió Transmèdia 17/05/2018

Ja fa anys que el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) posa el focus sobre les narratives transmèdia i aquest any fa un pas més enllà. Sota el títol Big Bang Narratives Transmèdia, dijous 7 de juny al matí, el certamen ofereix un taller de 2 hores i mitja per tots aquells que tingueu en ment un projecte transmèdia i us faltin eines o idees per acabar-lo de tirar endavant. Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix d’una manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l’espectador, que podrà submergir-se en les diferents plataformes, participar-hi i cocrear el contingut.
 
Impartit pel docent, guionista, productor de continguts transmèdia i membre de Guionistes Associats de Catalunya, Daniel Resnich, aquest petit curs té com objectiu donar recursos pràctics per a la transmediació de projectes audiovisuals, posant èmfasi a les estratègies i tàctiques perquè puguis potenciar el valor creatiu i de producció del teu projecte.
 
***La inscripció per participar en aquest curs s’ha de formalitzar enviant un correu amb les dades personals a coordinaciomac@gasl.cat
 
TRANSMÈDIA EN LES SÈRIES D'ÈXIT
Si ets un fanàtic de les sèries, no et pots perdre la sessió que el MAC ha preparat el dimecres 6 de juny de 4 a 5 de la tarda. Amb el nom Anatomia transmèdia de les sèries que triomfem, Roger Casas-Alatriste, de la productora El Cañonazo Transmedia, i Daniel Resnich, analitzaran quines són les estratègies que s’han utilitzat per a la promoció de les sèries més exitoses del panorama espanyol actual. Una sessió creativa per il·luminar el camí dels projectes que cerquen conquerir a noves audiències a través de diferents formats.
 
 
6a EDICIÓ DEL CONCURS DE GUIÓ TRANSMÈDIA
Com ja és habitual, el MAC s’ha convertit en l’escenari idoni per presentar el Concurs de Guió Transmèdia, que enguany arribarà a la 6a edició. Hem de remuntar-nos al 2013 per conèixer els orígens d’aquesta convocatòria. El MAC i Guionistes Associats de Catalunya (GAC) feien una aposta pionera per un nou format narratiu que tot just aleshores s’estava desenvolupant en el nostre país. Un premi que ha propiciat el desenvolupament de projectes en l’àmbit de les narratives i les plataformes interconnectades amb projectes que han estat premiats i ampliament reconeguts.
 
El concurs va adreçat a guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors d’històries del món audiovisual, que tenen l’oportunitat de protagonitzar un canvi en la manera de crear històries interconnectades dins la cultura de la convergència. La convocatòria és una iniciativa conjunta del MAC i de GAC, amb la col·laboració de la plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL i TV3, que promociona el concurs a través els seus canals de comunicació.
 
Aquí pots llegir una entrevsita amb la guanyadora de la passada edició.