Premis de Comunicació Local
Iniciatives de suport al sector audiovisual

El MAC s'ajorna i se celebrarà l'11 de novembre

El Mercat Audiovisual de Catalunya vol esdevenir punt de retrobament del sector audiovisual després de la crisi sanitària 17/04/2020

Amb l’objectiu de fer el millor certamen possible i amb les màximes garanties de seguretat, l’organització del Mercat Audiovisual de Catalunya ha decidit posposar la seva celebració, programada inicialment pel 10 de juny. Així, el MAC 2020 tindrà lloc el dimecres 11 de novembre a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers).

L’ajornament ha estat una decisió consensuada amb les organitzacions i entitats que formen part de la Comissió de Continguts del MAC.

L’emergència sanitària que estem vivint i els efectes que se’n derivaran obren un escenari nou que caldrà explorar de forma conjunta. També els mecanismes de reactivació més adients, així com les mesures de suport que es posin a disposició.

És en aquest context que el MAC vol esdevenir punt de retrobament i eina efectiva al servei de la recuperació del teixit industrial i creatiu català, en l’àmbit audiovisual. Des de l'organització s'està treballant per oferir nous continguts d’utilitat, pensats per donar suport als professionals i perquè aquests puguin trobar en la cita un espai de replantejament del futur immediat del sector. Perquè pensem que tota crisi és, també, una oportunitat.

Puntualment, us anirem informant de totes les novetats que inclourà el MAC, tant pel que fa al format com als continguts.

Els Premis de Comunicació Local amplien convocatòria

El canvi de data també afecta al calendari dels Premis de Comunicació Local. El termini per presentar candidatures a les tres categories, previst en principi fins aquest 30 d’abril, s’amplia fins a les 24 h. del divendres 9 d'octubre.

Conseqüentment, l’acte de lliurament de premis també se celebrarà el dimecres 11 de novembre com a cloenda del MAC, tal com estava previst.

Serà un acte que també es podrà seguir, en directe, a partir de les 19 h. a través de ràdios i televisions locals.

Guia de recursos i ajudes al sector

Us recordem que des de fa unes setmanes el MAC ha implementat un apartat al web on es recullen totes aquelles iniciatives orientades a minimitzar els efectes de la COVID-19 que tenen relació amb l'audiovisual.

En aquesta secció, que s’actualitza periòdicament, s'hi inclouen tant les mesures engegades des de l'administració pública, com les iniciatives sorgides des de les organitzacions i l’àmbit privat.

Aquesta informació de servei vol fer d'aparador i exposar de manera endreçada totes aquestes iniciatives, que contemplen des d'ajudes econòmiques, fins a serveis d'assessorament legal, passant per seminaris en línia gratuïts.

+ Info

El MAC, altaveu de les iniciatives de suport a l'audiovisual

El web inclou una nova secció que anirà recollint els recursos i ajudes al sector 01/04/2020

El MAC posa en marxa una nova secció al web, on s'aniran recollint totes aquelles iniciatives orientades a minimitzar els efectes de la Covid-19.

+ Info

Tornen els premis de comunicació local

La XAL recupera aquests guardons, que es lliuraran en el el marc del MAC 10/02/2020

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) reactiva els Premis de Comunicació Local en les categories audiovisuals.

+ Info

Els premis transmèdia més joves

Les relacions interpersonals dins d’un grup centren argumentalment els dos projectes premiats 09/01/2020

El primer premi és per a "Pis compartit" de Roger Grau i María Medinilla i el projecte finalista és "Orgull Camp" de Pep Jové i Aïda Torrent,

+ Info

S’amplia el termini del 7è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia

El premi pel projecte guanyador està dotat amb 2.000 euros 04/10/2019

El 7è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia, organitzat pel Mercat Audiovisual de Catalunya i Guionistes Associats de Catalunya  amplia el termini de recepció fins al diumenge 13 d’octubre.

+ Info

Reflexions generals i sessions específiques

El MAC debat sobre el futur del món audiovisual i dóna eines als professionals 13/06/2019

La 20a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) ha deixat reflexions generals sobre el futur i l'evolució del món audiovisual i ha ofert sessions específiques als professionals que han assistit a l'edició d'enguany.

+ Info

Què diuen els ponents sobre les sessions que faran?

Recollim algunes de les opinions dels experts que parlaran al MAC 2019 11/06/2019

Més de 30 sessions amb una setantena d'experts. Aquestes són les xifres amb les que treballa el MAC dels 20 anys. Tenim el programa amb els títols de les ponències i tenim un resum dels temes que es tractaran al catàleg, però quines són les opinions dels ponents sobre els temes que planteja el MAC? Hem fet una selecció de les idees dels experts perquè arribeu al MAC amb esquema mental del que s'hi dirà.

+ Info

Les interioritats de Les de l’hoquei, Merlí i Benvinguts a la família, al MAC 2019

L'aposta per la ficció inclou tallers transmèdia, concursos i activitats al Cinema Edison 05/06/2019

Les sèries catalanes de més èxit del moment seran presents al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) que tindrà lloc el proper 12 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers). Ho faran de la mà d’alguns dels seus guionistes que parlaran sobre si l’auge de les plataformes ha millorat la posició? dels guionistes i també sobre si els guionistes tenen la rellevància merescuda a l’hora de gestionar els projectes.

+ Info

El MAC 2019 ofereix 5 sessions pràctiques per a mitjans de proximitat

04/06/2019

La Xarxa de Comunicació Local (la Xarxa), un dels socis preferents del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) des dels seus inicis, aposta en la 20a edició del certamen per organitzar sessions pràctiques que puguin ser útils a ràdios i a televisions de proximitat. La Xarxa ha col·laborat en l'organització de 3 sessions amb l'objectiu de donar eines als mitjans locals i comarcals per millorar en la producció dels seus continguts.

+ Info

Quines són les sessions més destacades del MAC dels 20 anys?

Ponents mediàtics, sèries i debats sobre el sector: descobreix el programa del MAC 29/05/2019

Més de 30 sessions i presentacions de curta durada conformen el programa del MAC dels 20 anys. Hi trobareu propostes per a tots els gustos, solucions per a petits i grans mitjans i debats sobre els temes de més actualitat del sector. Amb una seixantena de ponents, hi trobaràs personatges mediàtics i els millors experts. Els inscripcions gratuïtes ja estan obertes, no hi faltis!

+ Info

Hologrames, realitat virtual i grues de càmera amb braç robòtic a Fira MAC 2019

Més de 30 empreses col·laboren en l’edició dels 20 anys 21/05/2019

Més de 30 empreses col·laboren amb Fira MAC 2019, la meitat de les quals amb presència física. Una mostra que, com cada any, donarà cabuda a empreses innovadores que presentaran les últimes tecnologies en càmeres i en equipament audiovisual. També hi haurà empreses expertes en realitat virtual i en drons, i marques de gran reconeixement mundial.

+ Info

Josep Cuní, Gemma Nierga i Ricard Ustrell, protagonistes al MAC

L'edició dels 20 anys ja ha obert les inscripcions: no et perdis les millors sessions 14/05/2019

Josep Cuní, Ricard Ustrell i Gemma Nierga seran al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) per donar la visió professional sobre els nous escenaris audiovisuals. Hi seran amb l’objectiu que dos professionals pertanyents a diferents generacions (Josep Cuní i Ricard Ustrell) conversin amb la també periodista Gemma Nierga per explicar com el seu treball quotidià es veu afectat per l’escenari digital i com encaren la comunicació en aquest nou panorama.

+ Info

La proximitat marca el MAC dels 20 anys 

L'edició 2019 també posarà el focus en les innovacions i el futur del sector 15/04/2019

Tornar als orígens, però amb innovació i mirant al futur. Aquest és el repte que es planteja el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) en la seva 20 edició, que tindrà lloc el proper 12 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El MAC treballa per oferir sessions orientades al fet local i que reflexin les necessitats dels mitjans de proximitat i torna a ser un escenari on conflueixen els diferents actors del sector, com el la Xarxa, el CAC, el Clúster Audiovisual de Catalunya o l'Observatori de la Ràdio a Catalunya . En total hi haurà una vintena de sessions, activitats i tallers.

+ Info

Fira MAC engega motors amb nou coordinador

Ja es pot contractar espai expositiu, demo, publicitat o patrocini per l'edició dels 20 anys 07/03/2019

Fira MAC ja ho té tot a punt per començar a reservar els espais expositusa les empreses que no vulguin faltar a la cita del Mercat Audiovisual de Catalunya que aquest any arriba a la 20a edició i se celebrarà el proper dimecres 12 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Granollers.