Premis de Comunicació Local
Iniciatives de suport al sector audiovisual

Un MAC virtual amb més d'una quinzena de propostes

L'edició de 2020 té mirada local i un marcat perfil tècnic 30/09/2020

Quan queda un mes i mig per a la seva celebració, el MAC 2020 presenta una primera versió del programa de la seva edició més atípica.

El d'enguany serà un certamen majoritàriament no presencial i en el qual totes les sessions es podran seguir en directe en streaming. En paral·lel, també s'oferiran continguts exclusius a través del canal de vídeo del MAC.

Aquest nou enfocament -forçat, en part, per la situació sociosanitària que estem vivint- ha de permetre que els continguts siguin més accessibles i obre perspectives que el MAC tingui una major projecció i entre una audiència també més diversa.

El programa del MAC 2020 està realitzat per la Comissió de Continguts, integrada pel Clúster Audiovisual de Catalunya, el Mercat Audiovisual de Catalunya, l'Observatori de la Ràdio a Catalunya i la Xarxa Audiovisual Local.

Dedica molta atenció als aspectes tècnics, des de la perspectiva de la comunicació de proximitat i amb sessions que cerquen la transversalitat entre el món de la ràdio i de la televisió. Des del desplegament de la tecnologia 5G fins a l’anàlisi dels nous models de producció i gestió.

L’oferta s’articula a través de tres grans blocs temàtics:

- Un programa adreçat al futur dels mitjans locals i el seu context en l'era post-COVID. Entre altres aspectes es presentaran les conclusions d'un estudi d'impacte de la televisió local realitzat per Blanquera-Universitat Ramon Llull.

- El programa Daily News Podcast, que donarà a conèixer totes les potencialitats del món del podcast en l'àmbit dels mitjans locals i de la comunicació de proximitat.

- Un programa de sessions de caràcter tècnic, que tractarà qüestions com l'operativitat a distància, els altaveus intel·ligents o la creixent desmaterialització dels estudis de ràdio i televisió.

Finalment, el MAC també acollirà la presentació d'un projecte il·lusionant i motivador: la creació d'una xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans, impulsat pel col·lectiu COMSOC de comunicació social.

Podeu descarregar el preprograma més detallat, clicant en aquest enllaç (català).

Podeis descargar el preprograma más detallado, clicando en este enlace (castellano).

Activitats paral·leles i premis

El programa central es complementa amb algunes activitats paral·leles, com ara una conversa entre el Premi Nacional de Fotografia Joan Fontcuberta i l'artista visual Daniel G. Andújar, en el marc d'un conveni de col·laboració entre el MAC i el Festival Panoràmic. O el ja tradicional taller intensiu de narrativa transmèdia impartit pel creatiu i productor de continguts transmèdia Daniel Resnich, que aquest any serà virtual.

Quan el MAC finalitzi es donarà pas a la retransmissió de l'acte de lliurament dels reactivats Premis de Comunicació Local, que recullen l'esperit d'una convocatòria anterior de la Diputació de Barcelona i que es va mantenir durant 32 edicions, fins al 2012.
 
La nova iniciativa contempla tres categories (mitjans, continguts audiovisuals i reconeixement professional) i té com a objectiu reconèixer les millor iniciatives de l'espai informatiu i comunicatiu de Catalunya. 
Us recordem que la convocatòria encara és oberta i podeu presentar les vostres candidatures fins el 9 d'octubre.

La 21a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya se celebrarà el dimecres 11 de novembre a la seva seu habitual, el complex Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers i també a través de tots els dispositius connectats a www.audiovisualmac.cat.

Per segon any consecutiu la companyia Lang tornarà a ser el proveïdor tècnic oficial del certamen.

+ Info

Nova edició del Mercat de Nous Professionals

El Clúster Audiovisual de Catalunya i Barcelona Activa organitzen una nova trobada per facilitar el contacte entre empreses i candidats 28/09/2020

El Clúster Audiovisual de Catalunya i Barcelona Activa organitzen una nova edició del Mercat de Nous Professionals, una trobada per facilitar el contacte entre empreses i candidats

+ Info

Un MAC virtual i amb més projecció

La participació a Fira MAC serà gratuïta 18/09/2020

Per primera vegada en la seva història, el Mercat Audiovisual de Catalunya tindrà una edició majoritàriament no presencial, adaptada a les circumstàncies actuals. Se celebrarà el dimecres 11 de novembre, amb continguts en directe i també preenregistrats que podran seguir-se a distància.

+ Info

Daniel G. Andújar al MAC 2020

El MAC i el festival Panoràmic coprodueixen el nou projecte de l'artista visual, teòric i activista de la xarxa, titolat "Càpsula de confort" 01/09/2020

"Càpsula de confort" es presentarà en el Festival Panoràmic i també es podrà veure en el MAC 2020.

+ Info

El MAC s'ajorna i se celebrarà l'11 de novembre

El Mercat Audiovisual de Catalunya vol esdevenir punt de retrobament del sector audiovisual després de la crisi sanitària 17/04/2020

L'organització del MAC ha decidit posposar la seva celebració al dimecres 11 de novembre, per tal de fer el millor certamen possible, amb les màximes garanties de seguretat.

+ Info

El MAC, altaveu de les iniciatives de suport a l'audiovisual

El web inclou una nova secció que anirà recollint els recursos i ajudes al sector 01/04/2020

El MAC posa en marxa una nova secció al web, on s'aniran recollint totes aquelles iniciatives orientades a minimitzar els efectes de la Covid-19.

+ Info

Tornen els premis de comunicació local

La XAL recupera aquests guardons, que es lliuraran en el el marc del MAC 10/02/2020

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) reactiva els Premis de Comunicació Local en les categories audiovisuals.

+ Info

Els premis transmèdia més joves

Les relacions interpersonals dins d’un grup centren argumentalment els dos projectes premiats 09/01/2020

El primer premi és per a "Pis compartit" de Roger Grau i María Medinilla i el projecte finalista és "Orgull Camp" de Pep Jové i Aïda Torrent,

+ Info

S’amplia el termini del 7è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia

El premi pel projecte guanyador està dotat amb 2.000 euros 04/10/2019

El 7è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia, organitzat pel Mercat Audiovisual de Catalunya i Guionistes Associats de Catalunya  amplia el termini de recepció fins al diumenge 13 d’octubre.

+ Info

Reflexions generals i sessions específiques

El MAC debat sobre el futur del món audiovisual i dóna eines als professionals 13/06/2019

La 20a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) ha deixat reflexions generals sobre el futur i l'evolució del món audiovisual i ha ofert sessions específiques als professionals que han assistit a l'edició d'enguany.

+ Info

Què diuen els ponents sobre les sessions que faran?

Recollim algunes de les opinions dels experts que parlaran al MAC 2019 11/06/2019

Més de 30 sessions amb una setantena d'experts. Aquestes són les xifres amb les que treballa el MAC dels 20 anys. Tenim el programa amb els títols de les ponències i tenim un resum dels temes que es tractaran al catàleg, però quines són les opinions dels ponents sobre els temes que planteja el MAC? Hem fet una selecció de les idees dels experts perquè arribeu al MAC amb esquema mental del que s'hi dirà.

+ Info

Les interioritats de Les de l’hoquei, Merlí i Benvinguts a la família, al MAC 2019

L'aposta per la ficció inclou tallers transmèdia, concursos i activitats al Cinema Edison 05/06/2019

Les sèries catalanes de més èxit del moment seran presents al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) que tindrà lloc el proper 12 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers). Ho faran de la mà d’alguns dels seus guionistes que parlaran sobre si l’auge de les plataformes ha millorat la posició? dels guionistes i també sobre si els guionistes tenen la rellevància merescuda a l’hora de gestionar els projectes.

+ Info

El MAC 2019 ofereix 5 sessions pràctiques per a mitjans de proximitat

04/06/2019

La Xarxa de Comunicació Local (la Xarxa), un dels socis preferents del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) des dels seus inicis, aposta en la 20a edició del certamen per organitzar sessions pràctiques que puguin ser útils a ràdios i a televisions de proximitat. La Xarxa ha col·laborat en l'organització de 3 sessions amb l'objectiu de donar eines als mitjans locals i comarcals per millorar en la producció dels seus continguts.

+ Info

Quines són les sessions més destacades del MAC dels 20 anys?

Ponents mediàtics, sèries i debats sobre el sector: descobreix el programa del MAC 29/05/2019

Més de 30 sessions i presentacions de curta durada conformen el programa del MAC dels 20 anys. Hi trobareu propostes per a tots els gustos, solucions per a petits i grans mitjans i debats sobre els temes de més actualitat del sector. Amb una seixantena de ponents, hi trobaràs personatges mediàtics i els millors experts. Els inscripcions gratuïtes ja estan obertes, no hi faltis!